Een nieuw zonweringdoek kopen hoeft niet duur te zijn

Een nieuw zonweringdoek kopen hoeft niet duur te zijn

Ga je naar de leverancier of naar een speciaalzaak

Door een nieuw zonweringdoek kopen kan je van jouw oude zonnescherm een mooi nieuw scherm maken wat nieuw uit de winkel lijkt te komen. Zonneschermen worden namelijk zo gemaakt dat het mechanisme in staat is om tien tot vijftien jaar te kunnen functioneren. Het zonnescherm zal deze leeftijd echter doorgaans niet halen doordat het doek lelijk wordt door de jaren heen. Is dit gebeurd bij jouw zonnescherm, dan heb je een paar keuzes. Je kan naar de leverancier gaan of je gaat naar een speciaalzaak toe.

Een advies van de leverancier

De leverancier van een zonnescherm zal jou best willen helpen wanneer jij je oude zonnescherm wil gaan opknappen. Men zal bijvoorbeeld komen met een mogelijkheid om een compleet doek op maat te komen wat je zo kant en klaar op het scherm kanĀ  bevestigen. Men zal je echter altijd benadrukken dat dit slechts een tijdelijk lapmiddel is. Men wil natuurlijk geen doek aan jou verkopen maar een compleet nieuw zonnescherm. Na een kort overleg met de winkelier ga je toch overstag en koop je een compleet nieuw zonnescherm. Het is dan ook een duur advies.

Een nieuw doek van de specialist

Wil jij een nieuw doek voor je zonwering, dan kan je net zo goed naar de zonneschermdoek specialist gaan. Deze bedrijven bieden jou een compleet scala aan stoffen aan die kunnen worden gebruikt om jouw zonnescherm weer als nieuw te krijgen. Je bent een stuk minder kwijt dan met de oplossing van de leverancier van jouw zonnescherm en het resultaat is klaar voor behoorlijk wat mooie zomers in je achtertuin. Bijkomend voordeel is dat het doek heel gemakkelijk te vervangen is, en dat je veel meer keuze hebt in dessins en kleuren.