Alles wat je moet weten over betonpoeren

Alles wat je moet weten over betonpoeren

Poeren worden al eeuwen gebruikt om constructies te ondersteunen. Het is een soort van betonnen fundering die de kracht van het gebouw of ander voorwerp overdraagt op de grond. Vroeger gebruikte men dit om een huis of ander bouwwerk van de grond te tillen of om een huis op lange houten balken te kunnen laten rusten. Nu worden betonpoeren zowel onder grote gebouwen als voor kleine constructies zoals hekwerken gebruikt. Ze kunnen ook prima dienen als windanker.

Betonpoeren, wat zijn dat?

Betonpoeren zijn een rechthoekig stuk beton die kunnen verschillen in grootte naar aanleiding van je constructie. In het beton bevind zich een gat waar je een stok in kan steken. Zo kunnen ze speeltoestellen, veranda’s en garages ondersteunen. Betonpoeren zijn ook erg duurzaam en slijten nauwelijks. Op de lange termijn heb je hier dus een stevige en veilige oplossing voor je fundering. Je kan poeren kant en klaar laten maken, maar ook op maat bestellen. Bij betonpoeren Sierbetononline krijg je een kwalitatieve poer voor een scherpe prijs.

Verschillende betonpoeren voor verschillende doeleinden

Het is niet makkelijk om de juiste betonpoer te kiezen en meestal is het handig om wat advies te vragen van een expert. Helemaal als je als doe-het-zelver met poeren aan de slag wilt. Grote gebouwen hebben soms poeren van meer dan een meter doorsnede terwijl lichtere constructies natuurlijk niet zo’n grote poer nodig hebben. Bovendien kan je kiezen uit sterkere poeren met meer staaldraad er in of met verschillende vormen. Als het om de ondersteuning van jouw constructie gaat staat veiligheid en duurzaamheid voorop.